YRMiS nyhetsbrev – december 2014
Saga Björlingsson, undersköterskestudent: – Jag vill till nästa katastrof
Stockholm växer. I och med att befolkningen ökar kommer utbildad personal inom vård och omsorg att behövas ännu mer, både i huvudstaden och i övriga landet. ”VOCSTHLM” är en kvalitetssäkrad gymnasieutbildning som inte bara är yrkesförberedande utan även ger behörighet till högskola.
YRMiS fick chansen att prata med elever och samordnare inför Öppet Hus den 21:a januari.
-Läs mer-
Pepp på 2015!
Det har regnat och ruskat mycket i december här runt YRMiS HQ. Helst vill vi gömma oss under varma filtar och inte komma ut förrän någon gång i april. Men då tänker vi på alla roliga saker som händer 2015, med mässor och festivaler och allt vad det är, och snart kommer det faktiskt att vara sommar igen! Här är vår ”taggningstopp-tre” för 2015, plus en liten specialare som vi är särskilt spända på.
-Läs mer-
Öppet hus för gymnasieskolor i januari
Mitt i alla förberedelser för jul och nyår kan det vara svårt att ens föreställa sig januari, men vi vet ju alla att det kommer komma. Då är det bra att vara förberedd! Många gymnasier har haft öppet hus i december, men i de flesta fall kommer en ny chans även i vår. Då hela listan på en gång kan vara lite överväldigande kör vi här en månad i taget. Här finns alla gymnasieskolor i Sverige som har öppet hus, informationskvällar och annat relevant i januari!
-Läs mer-
Det ser ljust ut för framtidens ingenjörer!
Industrin har lidit under de senare årens lågkonjunktur och arbetsmarknaden har varit mager. Nu är det däremot på bättringsvägen och förhållanden för att hitta arbete inom teknik ser bra ut. Som ingenjör kan man specialisera sig på ett ämnesområde man tycker är mest intressant, som miljö, hälsovård eller varför inte rymdteknik?
Som i många branscher är ingenjörer med erfarenhet de mest eftertraktade, men även nyexaminerade får jobb inom sina valda områden. Man kan däremot behöva acceptera en lägre ingångslön är de med erfarenhet.
Som ingenjör är man verkligen med och bygger ett samhälle, vare sig man fokuserar på att utveckla ny teknik eller att förbättra teknik vi redan har.
-Läs mer-
Förebild: Nikola Tesla
Vem uppfann glödlampan? Det var inte Thomas Edison. Edison var affärsman och inte uppfinnare, och hans bidrag till glödlampans historia var bara hur man bäst säljer den. Han förbättrade idén från 22 andra män som arbetat på det tidigare. En av dessa män var den förmodligen främsta galna vetenskapsman som någonsin levat: Nikola Tesla.
Den här mannen hade 700 patent och dog utfattig och ensam. Bortglömd fram till modern tid. Hur gick det till?
-Läs mer-
Gilla oss på Facebook!
Gillar du våra nyhetsbrev? Om du gillar oss på Facebook ser du omedelbart när vi lägger upp något nytt på yrmis.se, och du kan dessutom kommentera på vad du läst. Vi tar gärna emot tips på vad du helst läser om och älskar att höra från er!